Bone Bookings
 
infobijzonderhedengalerijaudiovideodownloadsagenda

Winnaar publieks- én persoonlijkheidsprijs Humorologie 2005 - Henk Rijckaert

Henk Rijckaert werd bekend dankzij zijn eigen TV-programma, Zonde van de Zendtijd (Canvas). Dit humorprogramma groeide, tot zijn eigen verwondering, uit tot een heus kijkcijferkanon, allez toch voor Canvas. Daarnaast verscheen Henk een paar keer in het fantastische Scheire en de Schepping. Ook dit najaar zal hij niet van het scherm weg te slaan zijn. Wat? Waar? Wanneer? Dat is nog even geheim.

Maar Henk is vooral stand-up comedian. Speelt en schrijft al jaren live comedy. Zijn eerste en tweede show, KARTON en Het Experiment, werden beide uitgebracht op DVD. Momenteel speelt hij zijn 3de avondvullende show ZWERM in de theaters. Daarvan kan je HIER een lovende recensie uit De Standaard vinden.


ZWERM
Misschien heb je ooit al eens een zwerm spreeuwen gezien. Misschien ook niet.
Misschien ben je ooit door een zwerm dondervliegjes gefietst. Misschien ook niet.
Misschien heb je ooit op TV een school vissen gezien. Misschien heb je geen TV.

De schichtige sierlijkheid waarmee een zwerm beweegt.
Hoe die plots van richting verandert zonder dat er één vogel piept: 'drie, twee, één, naar rechts!'
Niemand zit aan het stuur en niemand bepaalt de richting en toch gaan ze allemaal dezelfde kant uit. De zwerm, de groep, iedereen bepaalt de richting.
Zo is het ook met ons, met onze maatschappij. We gaan allemaal samen een richting uit. Wij als zwerm. Niemand zit aan het stuur, het heeft geen zin te schreeuwen naar de chauffeur: 'naar links!' Want wij zijn de chauffeur.
Wij, de zwerm.


U hoeft ons niet op ons woord te geloven, het stond ook al in de gazet:
"Henk Rijckaert heeft met zijn eerste avondvullende programma Loebas een naam gekozen die bij hem past: humor met een hoge aaibaarheidsfactor, maar gebracht met schwung." (De Morgen)

"De Belg Henk Rijckaert is een natuurtalent. Zijn grappen over de onvolmaaktheden van het menselijk lichaam zijn raak. Van de drie deelnemers had hij veruit de meeste lachers op zijn hand. Hoelang nog houdt Wim Helsen Henk Rijckaert in zijn voorprogramma?" (AD Rotterdam)

"De Vlaming Henk Rijckaert liet een goede indruk achter. Hij bleek een aanstekelijke, Javier Guzman-achtige comedian die bovendien ook nog eens over muzikale kwaliteiten beschikt." (De Volkskrant)

"Rijckaert slaagt er niet alleen in om ons onder tafel te krijgen van het lachen maar daarnaast (en soms tegelijkertijd, faut le faire) slaagde hij er in om de zaal tot tranen toe te ontroeren." (Gentblogt)

"Henks humor is pretentieloos en zeer toegankelijk" (Wittenond)


Boekingen voor culturele centra: Bis Produkties
 
 

Performer zoeken
CategorieënBone Bookings Bis

p/a Podiumkunsten Bis Produkties vzw
Oude Godstraat 168
2650 Edegem
Tel: 03/454.27.37