Bone Bookings
 
infobijzonderhedengalerijaudiovideodownloadsagenda

Wonderbaarlijk grappig, oprecht en inventief; een waar genot - Thomas Smith

Thomas Smith wordt vaak omschreven als de comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Een stand-up comedian ‘pur sang’ dus. Hij werd geboren in Nederland (Delft) uit Britse ouders, maar groeide op in Antwerpen, waar hij tot een paar jaar geleden ook woonde. Hij speelt zowel in het Nederlands (of is het Antwaarps?) als in het Engels (zijn moedertaal). Thomas verloochent zijn Britse roots duidelijk niet want op zijn nieuwste dvd ‘Thomas Smith Will Set You Free’ is naast de Nederlandse show ook zijn Engelse set van op Amsterdam Comedy Festival 2011 te zien.

Thomas Smith begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup en werd vast lid van de Comedy Explosion (Nederlands voornaamste comedycollectief). In 2008 tourde Thomas met zijn eerste solovoorstelling 'Alienman Smith' langs de culturele centra. We zijn allemaal hopeloos. Dat is grosso modo het statement van Smith in deze show. Hij heeft het over Astronauten, hoeren, hernia's, nekbanden, loodgieters alsook over apen, Vikingen van Hoboken, ziekenhuizen, lichaamsvocht, Aliens en verstommende uitdrukkingen! ‘Alienman Smith’ werd uitgebracht op dvd via Pias Comedy en is nog steeds verkrijgbaar in de winkel.

In 2009 stelde hij zijn tweede comedyshow 'Thomas Smith will set you free' voor in een uitverkochte Arenbergschouwburg en dat deed hij opnieuw in het najaar van 2010. In deze voorstelling bevrijdt Smith zijn publiek van de dagdagelijkse ergernissen, zoals het mysterieuze gedrag van elektronische toestellen, vrouwen en kappers, maar ook de vernederende regels die we zelf bedenken, zoals het dragen van een fluovest als je autopech hebt. Hoe sommigen, als vlucht van dit alles, kiezen voor vreemde hobby’s zoals tuning en weekend-cowboys. Vanaf 8 oktober 2011 ligt de dvd van ‘Thomas Smith Will Set You Free’ in de winkelrekken. De Nederlandstalige voorstelling werd opgenomen in de Stadsschouwburg van Mechelen. De Engelstalige show werd ingeblikt op Amsterdam Comedy Festival 2011, waar Thomas als enige Belg te gast was.

Thomas is ook een vaste waarde in zowat alle producties van Comedy Casino (Canvas) en was MC van de gelijknamige Roadshow. Ook op de 2 cd’s van comedycafé The Joker is hij één van de centrale comedians. Daarnaast heeft Thomas al bijdrages geleverd aan verscheidene tv-programma’s zoals De Kazakkendraaiers, Mag Ik U Kussen?, The Andy Show, Neveneffecten, Vermist en Iedereen Sam. Thomas speelt ook mee in het derde seizoen van Zonde van de Zendtijd, het satirische Canvasprogramma met Henk Rijckaert en Bert Gabriëls.

Zijn derde zaalshow ‘Chaos’ ging in première op 29 september 2012 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. De Standaard gaf deze show maar liefst 5 sterren!! De recensie kan je HIER lezen.

In 2014-2015 zal Thomas zijn nieuwste zaalshow RUIS brengen. Hij is momenteel te zien op 2BE in tweede seizoen van succesprogramma Foute Vrienden en op OP12 met 'Mijn 5000 Vrienden', zijn eigen programma.

De mening van:
Alex Agnew:
Thomas Smith is de enige comedian met materiaal waarvan ik denk : "Shit, waarom heb ik dit niet verzonnen?", maar soms ook: "Misschien moeten we met hem eens naar de dokter gaan."

Xander De Rycke:
Met 'Alienman Smith' denk ik dat het veilig is om Smifty gewoon één van de beste comedians te noemen. Smifty hoort niet thuis op gelijk welke ladder van vergelijking en talent. Hij heeft er zelf één gemaakt en staat er bovenop FUCK YOU te doen naar al de rest.

Karel Michiels in De Standaard:
'Thomas Smith Will Set You Free' is een brok onversneden stand-up, zoals we dat kennen van de grote Engelse en Amerikaanse comedians. Thomas Smith kruipt met een paar simpele houdingen en bewegingen moeiteloos in de huid van een dier, of zelfs een apparaat!

Edson da Graca op Camedy.nl:
Het was een avond waarin de Amerikanen en de in dit gezelschap verrassende Thomas Smith, als enige Belg in de line-up van Amsterdam Comedy Festival 2011, fantastisch waren. Thomas speelt in een lekker tempo en snijdt verschillende thema's aan. Zijn kijk op alledaagse situaties zijn voor het publiek zeer vermakelijk.

Dietrich Sas op Facebook:
Mijn kaken en buikspieren zijn stijf van het lachen, compleet verzuurd als het ware. Al het traanvocht is tevens uitgeput voor de komende 3 weken. Top!
 
 

Performer zoeken
CategorieënBone Bookings Bis

p/a Podiumkunsten Bis Produkties vzw
Oude Godstraat 168
2650 Edegem
Tel: 03/454.27.37